Market Garden

Market Garden

 

Als op 20 september een stoet authentieke voertuigen door Alverna trekt om de 70ste verjaardag van D-Day te herdenken, is er op Alverna, een groot muzikaal festijn met o.a. op het plein tussen Markies en Heumenseweg, een authentiek orkest Glenn Miller Market Mood, showorkest El Monte en samba band Eco das Montanhas.

 

“We kregen van Tanja Bruins, die als gemeenteambtenaar betrokken is bij het naderende evenement, het verzoek om op een of andere manier bij te dragen aan die D-Day herdenking”.

“En omdat de tocht door ons grondgebied komt, waren wij ook al plannen aan het maken”, zegt Tonnie Willems voorzitter van het muzikaal conglomeraat Echo der Bergen. 

Het idee bestond om een echt origineel Glenn Miller orkest op te starten waarvoor we muzikanten nodig hebben die wij nog niet in huis hadden, Dus werd er samengewerkt met andere verenigingen vanuit de stichting samenwerkende wijchense muziekverenigingen. Letterlijk samen gespeeld. De dirigent, Peter Wintjes, werd van de Balgoyse harmonie geleend. Het Kerkeveld Orkest en El Monte (showorkest van Echo der bergen)  leverde enkele muzikanten. En de muzikale netwerken leverden enkele professionele krachten op.

We moeten ons niet vergissen, Glenn Miller spelen, zoals Glenn Miller zijn muziek heeft voorgeschreven, vereist veel vakmanschap. Tonnie: “Ons orkest speelt alle nootjes, ook de heel korte,we slaan niets over zoals de meeste amateurorkesten wel doen. En de zangeressen, onze eigen Andrew Sisters, Maron Cornelissen, Monique van der Schans en Carlina van den Heuvel, hebben een zangcoach ingeschakeld. Die repeteren normaal niet zo vaak, maar nu wel”.

Tijdens de in en uittocht van de stoet speelt de Glenn MIller Market Mood Bigband,daarna is er nog een uitzwaaifeest met ons Showorkest El Monte. Op de rotonde Graafseweg-Oosterweg worden de voertuigen verwelkomt door onze sambaband Eco das Monthanas.1 groot muzikaal festijn dus waar Alverna weer van haar beste kant laat horen.